Polityka prywatności

Kim jesteśmy

PL Accident Claim Management Ltd. prowadząc działalność pod nazwą Insito Odszkodowania („my”, „nas”, „nasza” lub „Spółka”) jest właścicielem i operatorem strony https://insito-claims.uk/ („Strona”). Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z 2018 r. („Ustawa”), zostaliśmy zarejestrowani pod numerem Z2392757 przez brytyjskie Biuro Ochrony Informacji (ang. Information Commissioner’s Office) jako Administrator danych osobowych.
Z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych można skontaktować się pod adresem info@insito.uk.

O polityce prywatności

Niniejsza polityka prywatności określa nasze obecne podejście do ochrony danych osobowych oraz prezentuje nasze zaangażowanie w tym zakresie. Możemy bez uprzedzenia zmienić treści publikowane na naszej stronie internetowej, w związku z czym nasza polityka prywatności może ulec zmianie w dowolnym momencie w przyszłości. Chcemy zapewnić, by Państwa dane osobowe były bezpieczne w trakcie korzystania z naszych stron i usług.

Jesteśmy zobowiązani do ochrony Państwa danych osobowych oraz innych informacji, które Państwo przekażą nam za pośrednictwem tej strony internetowej. Prosimy o uważne zapoznanie się z niniejszą Polityką prywatności, ponieważ zawiera ona istotne informacje w zakresie korzystania z tych danych. Wyjaśnia jakie Państwa dane gromadzimy, w jaki sposób je wykorzystujemy oraz kiedy możemy je ujawnić osobom trzecim.

Jeżeli poproszą Państwo o oddzwonienie lub zadzwonią do nas bezpośrednio, będziemy przechowywać przekazane przez Państwa informacje. Wszystkie rozmowy z naszym centrum obsługi są nagrywane w celach szkoleniowych i regulacyjnych.

Nasze dane kontaktowe

Company name: PL Accident Claim Management Ltd. trading as Insito Odszkodowania
Company number: 7346308
Postal address: Insito Group, Ashley House, 86-94 High Street, Hounslow TW3 1NH
Email address: info@insito.uk

W jaki sposób zbieramy dane osobowe

Państwa dane osobowe możemy uzyskać za pośrednictwem naszych stron internetowych, aplikacji mobilnych lub innych podobnych urządzeń, kanałów lub programów obsługiwanych przez lub w imieniu którejkolwiek z poniższych podmiotów:

  • Insito Claims
  • Insito Odszkodowania
  • Insito Kompensacijos
  • Insito Revendicari

Jakie dane osobowe gromadzimy

W momencie gdy wypełniają Państwo formularze online, kontaktują się z nami telefonicznie, za pośrednictwem poczty (zwykłej lub elektronicznej) lub też w inny sposób, decydują się wówczas Państwo na podanie swoich danych osobowych (w tym imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu oraz innych prywatnych informacji). Dotyczy to również danych osobowych, które podają Państwo, gdy:

  • przesyłają swoje dane osobowe poprzez formularz kontaktowy na stronie internetowej,
  • rozmawiają Państwo z nami na czacie internetowym,
  • zgłaszają Państwo zapotrzebowanie na nasze usługi,
  • zwracają się Państwo do nas z prośbą o przesłanie materiałów marketingowych,
  • biorą Państwo udział w konkursach, promocjach lub ankietach,
  • dzielą się Państwo z nami swoimi opiniami.

Za pośrednictwem Strony możemy umieszczać i/lub przechowywać kod lub inne rodzaje informacji (np. pliki cookies) na Państwa komputerze. Używamy tych plików, aby zagwarantować lepszą jakość naszych usług oraz zwiększyć efektywność korzystania z naszej strony. Nie umieszczamy żadnych poufnych informacji w tych plikach i mogą one zostać usunięte w dowolnym momencie przy czym nie wpływa to na funkcjonalność naszej strony. Więcej informacji na temat naszej Polityki dot. plików cookies można znaleźć tutaj.

W jaki sposób wykorzystujemy dane osobowe

Państwa dane osobowe wykorzystujemy, aby:

  • rozpatrzyć Państwa reklamację,
  • przekazać Państwu informacje, produkty i usługi, na które zgłosili Państwo zapotrzebowanie,
  • za Państwa zgodą – przekazać lub udostępnić naszym prawnikom Państwa zapytanie, aby umożliwić im bezpośredni kontakt z Państwem lub zapewnić im możliwość świadczenia swoich usług na Państwa rzecz,
  • przekazywać informacje naszym prawnikom oraz partnerom marketingowym, które mogą wykorzystać do porównania i poprawy wydajności swoich usług a także do pomiaru ich jakości,
  • umożliwić Państwu udział w interaktywnych usługach dostępnych na naszej stronie,
  • przestrzegać danych zobowiązań prawnych lub regulacyjnych,
  • zarządzać naszą stroną internetową w ramach rozwiązywania problemów technicznych, prowadzenia analiz, testów, statystyk i badań.

Marketing i komunikacja

Możemy wykorzystywać Państwa dane osobowe w celu przekazywania bezpośrednich reklam marketingowych oraz komunikowania się z Państwem za pośrednictwem poczty elektronicznej, wiadomości tekstowych, poczty zwykłej, telefonu lub też poprzez naszego prawnika. Zanim to zrobimy, podejmiemy wszelkie kroki, aby uzyskać Państwa zgodę w tym zakresie. W każdej chwili mogą Państwo zrezygnować z tego kanału marketingu (korzystając z danych kontaktowych zamieszczonych w dziale „Kontakt z nami” w ramach niniejszej Polityki). Zawsze mogą Państwo korzystać z naszych usług, w tym strony internetowej, bez konieczności wyrażania zgody na oferowany marketing.

W jaki sposób przechowujemy dane osobowe

Jeżeli przekażą Państwo swoje dane, ale nie zdecydują się korzystać z usług naszej firmy, wszystkie zgromadzone dane osobowe zostaną usunięte po 12 miesiącach. W przypadku korzystania przez Państwa z naszych usług, jesteśmy zobowiązani do przechowywania Państwa danych osobowych zgodnie z naszymi zobowiązaniami ustawowymi i umownymi. Zachowują Państwo prawo zażądania usunięcia swoich danych osobowych z naszej ewidencji z zastrzeżeniem ustawowych i umownych zobowiązań naszej firmy.

Bezpieczeństwo Państwa danych osobowych jest dla nas priorytetem. Dlatego też, tam gdzie jest to właściwe, nasze Strony internetowe używają protokołu HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), aby zapewnić bezpieczeństwo Państwa danych. Nie można jednak zapewnić, że transmisja danych przez Internet będzie całkowicie bezpieczna. Mimo, że dołożymy wszelkich starań, aby chronić Państwa dane osobowe, nie możemy zagwarantować ich bezpieczeństwa gdy są przesyłane na naszą stronę internetową; każda transmisja odbywa się wówczas na Państwa ryzyko. Nie ponosimy odpowiedzialności za obchodzenie jakichkolwiek zabezpieczeń prywatności lub innych środków bezpieczeństwa wprowadzonych na Państwa komputerze lub urządzeniu przenośnym.

Dane, które uzyskujemy od Państwa mogą być przekazywane i przechowywane w miejscu przeznaczenia poza Europejskim Obszarem Gospodarczym („EOG”). Mogą być również przetwarzane przez pracowników działających poza EOG, którzy pracują dla nas lub dla jednego z naszych dostawców lub wykonawców. Przekazując nam swoje dane osobowe, wyrażają Państwo zgodę na ich przesyłanie, przechowywanie lub przetwarzanie. Podejmiemy wszelkie niezbędne kroki, aby zapewnić, by Państwa dane osobowe były przetwarzane bezpieczne i zgodne z niniejszą Polityką.

Prawa do danych osobowych

W odniesieniu do Państwa danych osobowych, przysługują Państwu poniższe prawa wynikające z Ustawy o ochronie danych osobowych.

Mogą Państwo:

  • żądać dostępu do swoich danych osobowych,
  • żądać ich poprawienia,
  • żądać ich usunięcia,
  • zgłosić sprzeciw wobec przetwarzania Państwa danych osobowych,
  • żądać ograniczenia ich przetwarzania,
  • żądać ich przekazania,
  • wycofać swoją zgodę.

Mogą Państwo korzystać z przysługujących Państwu praw w dowolnym momencie kontaktując się z nami pod adresem: Insito Group, Ashley House, 86-94 High Street, Hounslow TW3 1NH lub za pośrednictwem poczty elektronicznej: info@insito.uk. Aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi do danych, możemy poprosić Państwa o dowód tożsamości.

Wnioski o dostęp do danych

Aby uzyskać dostęp do swoich danych osobowych (lub korzystać z innych – określonych powyżej – praw) nie muszą Państwo wnosić żadnych dodatkowych opłat. Możemy jednak pobierać dodatkową opłatę, jeżeli Państwa żądanie będzie wyraźnie nieuzasadnione, powtarzalne lub wykraczające poza ich zakres. W takich okolicznościach, alternatywnie , możemy odmówić zastosowania się do Państwa żądania.

W celu potwierdzenia tożsamości i upewnienia się, że przysługują Państwu prawa dostępu do danych osobowych (lub skorzystania z innych – określonych powyżej – praw), może okazać się konieczne zwrócenie się do Państwa z prośbą o podanie dalszych, szczegółowych informacji. Stanowi to środek bezpieczeństwa zapewniający, że dane osobowe nie zostaną ujawnione żadnej osobie, która nie ma prawa ich otrzymania.

Odpowiadamy na wszystkie uzasadnione wnioski w ciągu jednego miesiąca. Czasami może to potrwać dłużej niż miesiąc, jeżeli Państwa wniosek jest szczególnie skomplikowany lub jeżeli złożyli Państwo wiele takich wniosków. W takim przypadku powiadomimy Państwa o tym i będziemy informować na bieżąco.

Zmiany w polityce prywatności

Wszelkie zmiany, które możemy wprowadzić w ramach niniejszej Polityki w przyszłości zostaną opublikowane na tej stronie. Prosimy zatem o częste jej sprawdzanie, aby być na bieżąco z jej wszelkimi aktualizacjami lub zmianami.

Dodatkowe informacje

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące naszej Polityki prywatności lub informacji, które posiadamy na Państwa temat, prosimy o kontakt z nami pod adresem lub numerem telefonu na naszej stronie głównej.

Mają również Państwo prawo do poprawiania wszelkich błędów w przechowywanych przez nas Państwa danych. Prosimy o poinformowanie nas o ich zmianach, abyśmy mogli je odpowiednio aktualizować w naszych rejestrach.

Dodatkowe informacje na temat ochrony danych osobowych w internetowym rejestrze administratorów można znaleźć na stronie internetowej Biura Ochrony Danych Osobowych (ang. Information Commissioner’s Office) pod adresem: https://ico.org.uk

Jeśli masz konto w brytyjskim banku, który pobiera od Ciebie opłaty - możesz otrzymać zwrot opłat bankowych wraz z odestkami

Dowiedz się więcej